Kuvia Etelä-Islannista lokakuu 2004

  Hagavatnin vuoristotie kohti Langjökul-jäätikköä lähtee tästä. Paikka on noin 10 kilometriä Gullfossin putouksilta pohjoiseen.
  Tie F35 on viime vuosina saanut jopa asfalttipintaa ja sillat joten kesäaikaan sen läpi voi ajaa jopa henkilöautolla.
  Žorsį-joen reunoilta kohoavat mahtavat kukkulat. Kokoluokasta antaa viitteitä rinteillä olevat sähköpylväät.
  Kuvassa oleva Hekla lienee yksi maailman tunnetuinpia tulivuoria. Sen tuhkaa on satanut jopa Suomeenkin asti. Hekla on harvoja yli tuhat metriä korkeita vuoria islannissa jossa ei ole pysyvää jäätikköä. Hekla purkautuu noin kerran vuosikymmenessä.
  Jos haluaa matkanteosta sujuvaa kannattaa autoksi valita maasturi. Neliveto tuo myös turvaa vuoristoteillä. Dieselin hinta on alle puolet bensan hinnasta joten samalla rahalla selviää suhteessa normaaliin henkilöautoon. Autovuokraamoista selvästi halvin on Berg. Tämän 2004 vuosimallin Ssangyong Musson sai 7800 ISK päivä joka useamman kesken jaettuna ei ole lainkaan paha hinta.
  Lunta on yleensä vain yli 500 metrin korkeudessa sekä Pohjois-Islannissa myös rannikolla. Kuva läheltä Žjófafossia tieltä 32.
  Ihmisen jälki näkyy vuoristossa. Tätä kanaalia pitkin johdetaan vettä joesta vesivoimalaan.
  Tiet voivat joskus olla yksitoikkoisia, hiekka-aavikkoa Galtalękurin tienoilta tiellä 26. "Tien" erottaa muusta aavikosta rivi keltaisia tolppia.
  Maaseutu autioituu Islannissakin. Tämä grilli on joskus ollut auki 24H.
  Seljalandsfossin vesiputous Žórsmörkiin vievän tien varrella.
  Vķk Ķ Mżrdal on noin 400 asukkaan kylä ja Islannin mantereen eteläisin paikka. Tulivuorenpurkauksen yllättäessä kaupungin yläpuolisella Mżrdalsjökull-jäätiköllä asukkailla on varttitunti aikaa poistua turvallisemmille alueille.
  Taustalla Mżrdalsjökull jonka alla lymyää Katla-tulivuori.
  Laki-laavakenttää. Lakin purkaus vuonna 1783 on yksi ihmiskunnan suurimmista koskaan kokemista. Laavaa levisi noin 600 neliökilometrin alueelle. Purkaus aiheutti mittavat happosateen jonka seurauksena noin 20 prosenttia Islannin väestöstä ja 50 prosenttia eläimistä menehtyi.
  Varoitustaulu jäätikön reunalle vievän polun varrella.
  Svķnafellsjökull joka on osa massiivista Vatnajökull jäätikköä.
  Jäätikkö valuu vähitellen alaspäin samalla sulaen. Uutta jäätä syntyy korkeammalla vuoristossa. Pilvien yläpuolelle kätkeytyy Islannin korkein vuori Hvannadalshnśkur (2119 mpy).
  Allekirjoittanut nojailee Euroopan suurimpaan jäätikköön. Mittasuhteita on vaikea arvioida käymättä aivan vieressä.
  Jäätikössä on eri värejä. Tämä on sinertävää. Autolta kävelymatkaa tulee noin 300 metriä.
  Puinen silta Skeišarįrsandilla. Sillan ali virtaa Vatnajökullin sulamisvedet. Tietä joudutaan silloin tällöin korjailemaan tulvien vuoksi.
  Skeišarįrsand on tasainen ja massiivinen yli tuhannen neliökilometrin laajuinen hietikko.
Etusivulle