Huippuvuoret kesäkuu 2005

Kävin Huippuvuorilla 5.6.-8.6.2005. Sain suhteellisen edulliset lennot Braathensilta, lippujen hinnaksi tuli 1300 kruunua (noin 160 euroa). Halvemmallakin liput saa mutta tällä kertaa aikataulu ei sopinut kaikkein halvimpien lentojen mukaan. Braathens on ainoa yhtiö joka lentää Huippuvuorille, lentoja on sekä Oslosta että Tromssasta.

Majoitus järjestyi Spitsbergen Guesthousesta, se on edullisin majoitus ellei halua nukkua teltassa. Telttailussa on muutamia rajoituksia jotka on hyvä ottaa huomioon mikäli ko. vaihtoehtoa harkitsee.


Huippuvuorista löytyy Internetistä runsaasti informaatiota mutta joitakin yksityiskohtia voinee mainita.


Kävin melomassa merellä muiden turistien kanssa, matka suuntautui Longyearbyenistä Muskushamniin joka on vanha hylätty kaivotukikohta Adventfjordenin itärannalla.

Kävin tutustumassa Huippuvuorilla sijaitsevaan Barentsburgin kaivoskylään joka on venäläisten hallinnassa. Kontrasti verrattuna Longyearbyeniin on melkoinen, kuvat kertonevat omaa karua kieltään.

Longyearbyen on Huippuvuorten pääpaikka ja pääasiallinen turistikohde. Asutusta ja tutkimustoimintaa on kuitenkin lähes joka kolkassa. Kaikki reittilennot laskeutuvat Longyearbyeniin.

Vaikka maapallon jäätiköt ovatkin sulamassa pikkuhiljaa, löytyy Huippuvuoriltakin vielä runsaasti ikijään peittämiä alueita ja muuta arktista luontoa.

Alla oleva kartta näyttää pääpiirteittäin Huippuvuorten sijainnin ja yleiskartan.